سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خبر جدید


نیازمندیهای مهناد -درج آگهی رایگان - تبلیغات رایگان - تبلیغات اینترنتی - خرید و فروش بی واسطه

نظر
&

ربیعی: تولید بیشتر مسکن برای مهار قیمت از سیاست‌های دولت است


 

 

  • ربیعی: تولید بیشتر مسکن برای مهار قیمت از سیاست‌های دولت است

    به گزارش ایمنا، علی ربیعی، روز دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با بیان اینکه موضوع کرونا کماکان مهمترین مساله دولت است، گفت: این موضوع در جلسات اقتصادی اجتماعی ما و همینطور ستاد ملی کرونا که به طور ویژه به این امر می‌پردازد جز موضوعات مهم و همیشگی است.

    وی با تاکید بر اینکه مبارزه ضد کرونایی دولت و نظام سلامت وارد مرحله جدیدی شده است، گفت: البته به دوران پسا کرونا نرسیده‌ایم و اصلاً مفهوم پساکرونا به این مفهوم نیست که بگوییم کرونا تمام شده است. آثار و تبعات کرونا از ماه‌های قبل شروع شده و تقریباً آثار آن به نحوی است که دوران پسا کرونا را سپری می‌کنیم.

    سخنگوی دولت یادآور شد: اگر بتوانیم سه اصل فاصله‌گذاری، ماسک زدن و رعایت مسائل بهداشتی را به حد کافی رعایت کنیم قطعاً هم در سلامت فردی و حفظ جان انسان‌ها و هم پویایی اقتصاد موفق‌تر عمل می‌کنیم. دولت کادر درمانی و جامعه در این مرحله یعنی مرحله مهار، تجربه بزرگ را کسب کردیم.

    ربیعی با بیان اینکه دستاوردهای این دوره می‌تواند حتی پس از تمام شدن کرونا هم در عرصه‌های جدید به کار بسته شود، گفت: در فرآیند مبارزه ضد کرونایی آموختیم که باید یک روح جدید در حکمرانی و در سیاست دمیده شود که خوشبختانه امروز این امر رخ داده است.

    وی اضافه کرد: ما در مبارزه با کرونا چالش‌های جدیدی داشتیم که با الگوی کارآمدی حاکمیت واحد و هم‌افزایی میان قوا و نیروهای مسلح توانستیم از این مرحله با موفقیت نسبی عبور کنیم.

    سخنگوی دولت گفت: گزارشات نشان می‌دهد که در برخی از اماکن متبرکه رعایت فاصله گذاری‌ها به خوبی صورت گرفته و در برخی متأسفانه مراعات نشده و یا بسیار ضعیف بوده است. در وسایل نقلیه عمومی چون اتوبوس‌ها و تاکسی‌ها مراعات خوبی صورت نگرفته به طوری که 30 تا 40 درصد مراعات شده است. علاوه بر این در مترو با اینکه 90 درصد از ماسک استفاده کردند ولی فاصله‌گذاری رعایت نشده است.

    ربیعی گفت: با توجه به اینکه پوشیدن ماسک توسط همه مردم در خارج از خانه از مهمترین روش‌های مؤثر در مقابله با کرونا است در جلسه اخیر ستاد ملی مقابله با کرونا تصمیم گرفته شد و به وزارت صمت مسئولیت داده شد تولید ماسک را افزایش دهند و ماسک ارزان در اختیار مردم قرار بگیرد.

    وی اضافه کرد: ما در شرایط فعلی در چند استان به پیک رسیده‌ایم این به معنای این نیست که ما پیک جدیدی داشته باشیم. استان‌هایی که وارد پیک نشده بودند امروز وارد پیک شدند. نباید اشتباه محاسبات صورت بگیرد و این طور تعبیر شود که ما وارد مرحله جدیدی از پیک شدیم.

    چند استان وارد مرحله پیک شده‌اند

    سخنگوی دولت اظهار کرد: الان ما در استان‌های خوزستان، هرمزگان، لرستان، کردستان، بوشهر، آذربایجان غربی و کرمانشاه وارد مراحلی از پیک شده‌ایم. در بسیاری از استان‌ها هم استانداران و همکاران در نظام سلامت به نحوی عمل کردند که تجهیزات ما بر شیوع کرونا غلبه کرد.

    ربیعی با اشاره به روزهای سخت دولت، خاطرنشان کرد: اتخاذ سیاستی مناسب هم برای نرسیدن آسیب به اقتصاد، بنگاه‌ها و نرسیدن آسیب به جان انسان‌ها سیاستی است که توأمان بتوانیم هر دو را حفظ کنیم که مسیر دشواری است که ویژگی‌های خاص خود را دارد.

    وی با بیان اینکه تعطیلات عید فطر، رعایت نکردن اصول بهداشتی امروز اثر خود را نشان می‌دهد، افزود: پیک‌های سرپایی ما افزایش پیدا کرده. آماری که از ابتدا بوده و عمدتاً ناشی از تست بوده است و امروز از 2000 تست روزانه به 26 هزار تست رسیده‌ایم.

    سخنگوی دولت در ادامه به افزایش قیمت مسکن اشاره کرد و گفت: مساله مسکن در چندین جلسه در ستاد اقتصادی دولت بحث و مقرر شد معاون اول رئیس جمهوری مسؤولیت برای ساماندهی کنترل قیمت و بحث تصمیم‌گیری در مورد سیاست‌های تشویق تولید مسکن و موانع تولید آن کارگروهی تشکیل دهند و تصمیمات را اجرایی کنند.

    ربیعی با تاکید بر برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت بخش مسکن، گفت: در کوتاه مدت در مورد مستأجران برنامه حمایتی را در دستور کار خواهیم داشت که در صورت نهایی شدند خبر آن را به اطلاع خواهیم رساند.

    وی یادآور شد: به منظور زمینه سازی برای تأمین مسکن گروه‌های کم درآمد وزارت مسکن و شهرسازی مکلف شد هم برای تأمین مسکن این گروه‌ها و هم برای جریان پایدار تولید و رونق مسکن، طرح اقدام مسکن ملی را که با هدف گذاری 400 هزار واحد با سرعت بیشتری در این جهت پیگیری کند و تفاهم‌نامه دستگاهی جدی‌تر دنبال شود و سایر وزارتخانه‌ها که گروه‌های هدف طرح ملی مسکن هستند موظف شدند که در این زمینه همکاری کنند. بانک‌ها، وزارت اقتصاد، نیرو، شهرداری‌ها مکلف شدند که همه تمهیدات لازم را برای 400 هزار واحد مسکن انجام دهند.

    سخنگوی دولت گفت: برای شاغلین، کارگران و بازنشستگان فاقد مسکن تفاهم نامه‌هایی با نهادهای مختلف از جمله ستاد اجرایی، وزارت دفاع، آموزش و پرورش، تعاون و کار، رفاه و اجتماعی امضا شد که خود این دستگاه‌ها حمایت خواهند کرد. بنا بر این یکی از سیاست‌های دولت تولید بیشتر مسکن برای مهار قیمت است که سریع‌تر به ثمر بنشیند.

    ربیعی در ادامه به تأمین مسکن برای دهک‌های کم درآمد اشاره کرد و گفت: تفاهم‌نامه ساخت 200 هزار واحد در سطح کشور برای تأمین مسکن دهک‌های کم درآمد با سازمان بهزیستی، کمیته امداد، اوقاف، آستان قدس، بنیاد مستضعفان امضا شد.

    وی افزود: همچنین برنامه‌هایی به منظور تأمین مسکن کارمندان دستگاه‌هایی که تقاضا ندادند و سایر دستگاه‌ها هم از طریق اخذ مصوبه هیئت دولت طراحی شد و دولت مصوبه لازم را برای در اختیار گذاشتن زمین انجام داد که آن هم برای پاسخ دادن به تقاضای واقعی اقدام خواهد شد.

    سخنگوی دولت ادامه داد: در اقدام چهارم به منظور کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن، در طرح اقدام ملی مسکن تفاهم‌نامه‌ای با وزارت کشور و سازمان نظام مهندسی برای تفکیک و تقسیط هزینه‌های صدور پروانه ساختمانی و خدمات مهندسی منعقد شده است. از طرف دیگر برای جاهایی که مجوز صادر می‌کنند و هزینه دارد مذاکرات صورت می‌گیرد که بتوانیم این هزینه‌ها را پایین بیاوریم. حتی برای تقسیط هزینه مصالح ساختمانی هم اقداماتی صورت می‌گیرد که اطلاع‌رسانی خواهد شد.

    ربیعی گفت: برای طرح اقدام ملی در دو مرحله تعداد یک میلیون و 600 هزار متقاضی از طریق سامانه اقدام کردند که عملیات ثبت‌نام و پالایش اینها انجام شده و برای افتتاح حساب و سپرده گذاری به بانک مسکن معرفی شدند اینها در مراحل میان مدت هستند که دنبال خواهد شد.

    وی در ادامه افزود: با وجود شرایط رکود عمیق در بازارهای معاملات و ساخت و ساز مسکن تسهیلات پرداختی توسط بانک‌ها در این بخش 19 درصد رشد داشته است و امروز هم تسهیلات جدید برای افرادی که بخواهند ساخت و ساز کنند و در زمینه‌هایی که مشخص کردند فعالیت کنند از طریق بانک مرکزی همتی بتوانیم باز هم مقداری منابع در اختیار قرار دهیم.

    سخنگوی دولت یادآور شد: سال گذشته بانک مسکن 26 هزار و 600 میلیارد تومان اعم از مشارکت مدنی و خرید جعاله تسهیلات داده که 581 هزار فقره بوده است. بنابراین سیاست‌های پولی و حمایت‌های تسهیلات از اقداماتی بوده که دنبال شده است.

    ربیعی گفت: سیاست‌هایی را وزارت راه و شهرسازی و صمت به ستاد اقتصادی دولت پیشنهاد کردند ضمن تأمین تقاضای بازار و ساخت مسکن نسبت به مدیریت قیمت و ورود نقدینگی به این حوزه هم تلاش شد و بانک مرکزی هم در این زمینه کمیته‌های مشترک تشکیل دادند. از جمله این برنامه‌ها تأمین تقاضا با ایجاد چشم‌انداز مثبت در ایجاد رونق در عرضه مسکن کوچک و متوسط بوده که به سهولت هم بتواند در دسترس اقشار کم درآمد باشد.

    وی افزود: تسهیل در اجرای طرح‌های گسترده مسکن ملی یا مسکن اول با انتقال تسهیلات به متقاضیان در چهارچوب بازار عرضه از جمله برنامه‌های مؤثر بوده که در کنترل قیمت دنبال خواهد شد.

    بخشی از افزایش قیمت مسکن ناشی از سرمایه‌های سرگردان است

    سخنگوی دولت ادامه داد: بخشی از افزایش قیمت ناشی از سرمایه‌های سرگردان در دست مردم بوده که امروز بورس بخش اعظمی از آنها را جذب کرده است. ولی اجرای سیاست‌هایی در سایر بخش‌ها که بتوانیم بخشی از نقدینگی را بخصوص در بازار مسکن کنترل و مدیریت کنیم تا این نقدینگی دچار آشفتگی بیشتر نشود بنابراین با اعمال سیاست‌های دقیق پولی و مالی در جهت گیری درست خودش برای عدم فشار به قیمت بخش مسکن مورد توجه قرار گرفت.

    ربیعی اضافه کرد: وزارت راه و شهرسازی موظف به کنترل و مدیریت هزینه ساخت مسکن شد. اگر بتوانیم از منشأ اصلی که مرحله ساخت است هزینه‌ها را کنترل کنیم قطعاً گام مؤثری در مدیریت قیمت مسکن برداشته خواهد شد.

    وی گفت: تقاضای برخی اقشار برای خرید مسکن صرفاً با هدف سرمایه‌گذاری صورت می‌گیرد چرا که می‌خواهند ارزش پول خود را حفظ کنند بنابراین مسکن خریداری می‌کنند، بنابراین بدنبال این هستم که بتوانیم بورس مسکن را هم راه اندازی کنیم تا افرادی که مایل باشند بتوانند متراژ هم خریداری کنند.

    سخنگوی دولت در ادامه افزود: اراضی دولتی واقع شده در محدوده و حریم شهرها به منظور اجرای ماده 6 قانون ساماندهی زمین و مسکن برای بهره برداری در طرح اقدام ملی مسکن به وزارت راه و شهرسازی واگذار خواهد شد شوراهای ذیربط تصمیمات لازم را خواهند گرفت که بتوانیم زمین‌های جدید را برای ساخت مسکن داشته باشیم.

    شفاف‌ترین برنامه هسته‌ای جهان را داریم

    ربیعی در پاسخ به سوالی درباره گزارش اخیر آژانس بین‌المللی و جلسه آتی شورای حکام، گفت: ما از اعضای شورای حکام انتظار داریم که از استقلال این نهاد بین‌المللی در برابر قلدری آمریکا حمایت کنند. در عین حال این هشدار را می‌دهیم که استفاده از معیارهای سیاسی در رسیدگی متقابل به تکالیف و حقوق کشورها در آژانس نتیجه‌ای جز از هم گسیختن رشته‌های اعتماد و تقویت بی‌ثباتی در عرصه جهانی ندارد.

    وی با تاکید بر اینکه جمهوری اسلامی ایران بیشترین حد دسترسی را که ممکن یک کشور به آژانس بدهد، داده است، بیان کرد: ما بر حوزه دسترسی‌ها، به بازرسان آژانس امکاناتی را دادیم که به جرأت می‌توان گفت شفاف‌ترین برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای در جهان را داریم. آیا یکی از کشورهای منطقه درصدی از شفافیت برنامه را داشته‌اند؟ ایران هم انتظار دارد آژانس درخواست‌های خود را در چارچوب توافقات پادمانی و اساسنامه آژانس ارائه کند.

    سخنگوی دولت اضافه کرد: ما تاکید کردیم به تمامی تعهدات بین‌المللی خود پایبند هستیم و گواه ادعایمان گزارش‌های مثبت 17 گانه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سال‌های اخیر است. ما همیشه آماده بودیم بر اساس توافقات معتبر پیشین و مقررات بین‌المللی دسترسی‌های ضرری آژانس را فراهم کنیم. از این پس هم بر اساس همان روال و مقتضیات عمل خواهیم کرد.

    ربیعی با بیان اینکه به هیچ عنوان بازرسی‌های فنی نباید سیاسی شود، یادآور شد: سیاسی شدن این مسئله نه تنها کمکی به حل مسئله نمی‌کند بلکه پیچیده هم خواهد کرد. همانطور که آژانس در سال‌های گذشته گزارش‌های مثبتی را منتشر کرده، امیدواریم این بار نیز اجازه ندهد اهداف سیاسی در آژانس به نتیجه برسد.

    وی با اشاره به تحریکات آمریکا و اسرائیل در آژانس علیه ایران عنوان کرد: ما بد طینتی‌های آمریکا و رژیم اسرائیل و همچنین تحرکات رژیم صهیونیستی را در این موضوع کاملاً مشاهده کرده و آن را محکوم می‌کنیم.

    آمریکا قلدری‌ها را کنار بگذارد

    در ادامه خبرنگاری از ربیعی پرسید آیا روند و سیاست‌ها در قبال آمریکا عوض و نرم‌تر شده است که ربیعی پاسخ داد: نتایج انتخابات آمریکا تأثیری بر سیاست‌های اصولی ما در برابر آمریکا ندارد ما برای بهره‌گیری از دیپلماسی‌مان منتظر تغییر دولت‌ها و ریاست جمهوری در آمریکا نیستیم.

    سخنگوی دولت افزود: هر زمان آمریکا آمادگی واقعی و غیر نمایشی را برای آغاز دیپلماسی مؤثر همراه با جدیت احترام به توافق‌های پیشین و احترام به قوانین بین‌المللی داشته باشد دیپلمات‌های ایران بر سر میز مذاکره‌ای که آمریکا آن را ترک کردند، حاضر خواهند شد

    ربیعی یادآور شد: مواضع روشن ما در برابر آمریکا بارها اعلام شده ولی هنوز هم تأثیری نکرده است ما از آمریکا می‌خواهیم شنواتر باشد صدای جامعه بین‌المللی را بشنود و قلدری‌ها را کنار بگذارد.

    وی گفت: تا وقتی آمریکا به دیپلماسی و ارزش‌هایی مشترک در پایه برجام که دنیا به آن احترام می‌گذارد بر نگردد ما امیدی به گفت وگو و نتیجه ثمربخش در آن نمی‌بینیم و چهارچوب‌های ما همان چهارچوب‌هایی است که اعلام کردیم.

    سخنگوی دولت درباره آخرین توافقات انجام شده درباره سقوط هواپیمای اوکراینی و ارسال جعبه سیاه به فرانسه هم اظهار کرد: ما این حادثه دلخراش را مجدداً به خانواده‌های درگذشتگان این حادثه تسلیت می‌گویم. ما از ابتدای این حادثه دردناک، آمادگی خودمان را برای هرگونه همکاری به منظور بررسی جعبه سیاه این هواپیما اعلام کردیم. هیچ چیزی برای پنهان کردن موضوع از جانب ما وجود ندارد.

    ربیعی با بیان اینکه ما هم باید نسبت به وجود شفافیت در روند بررسی جعبه سیاه اعتماد کامل را داشته باشیم، تصریح کرد: طی مراحل تحقیقاتی و قطعی شدن این مسئله که امکان خوانده شدن جعبه سیاه در ایران وجود ندارد، تصمیم به ارسال جعبه سیاه گرفته شده است. این چیزی نیست که امروز بخواهیم آن را انجام دهیم. این تصمیم گرفته شده که بازخوانی جعبه سیاه با حضور نمایندگان ایران در اسرع وقت انجام شود.

    وی با بیان اینکه کمیسیون بررسی حادثه منتظر هماهنگی نهایی و عزیمت به اوکراین هستند، خاطرنشان کرد: در صورتی که امکان بازخوانی در اوکراین بر اساس ادعای طرف اوکراینی فراهم شده باشد، این کار در آنجا انجام می‌شود. در غیر این صورت، با توجه به سابقه طولانی مؤسسه فرانسوی که مورد تأیید ایکائو هم است، جعبه سیاه در فرانسه بازخوانی خواهد شد.

    سخنگوی دولت با تاکید بر اینکه شیوع جهانی کرونا و لغو پروازهای بین‌المللی، تعللی ناخواسته در این روند ایجاد کرد، گفت: این تصمیم ایران، قبل از کرونا بوده ولی با بازگشایی تدریجی پروازهای بین‌المللی و مشخص شدن نتایج گفت‌وگوهای سازمان هواپیمایی کشوری و وزارت خارجه با همتایان‌شان در پنج کشور ذینفع پیرامون این موضوع داشته‌اند، این روند را از سر خواهیم گرفت.

    ربیعی افزود: ما خواستار روشن شدن ابعاد این حادثه، توافق درباره میزان غرامت‌ها و پرداخت آن هستیم و امیدواریم با همکاری کشورهای دیگر هرچه سریع‌تر نتیجه ممکن را بگیریم.

    انتقاد از تعلل کره جنوبی در بازگرداندن پول‌های ایران

    وی در پاسخ به سوالی درباره دستورات رئیس جمهوری درباره پول‌های بلوکه شده به رئیس کل بانک مرکزی اظهار کرد: این موضوع مربوط به بانک مرکزی و درآمد صادرات نفت و میعانات گازی به کشور کره جنوبی بوده است. این پول‌ها در حساب‌های بانک مرکزی در بانک‌های کره‌ای است.

    سخنگوی دولت گفت: با فشار آمریکا به رغم اینکه استفاده از منابع ارزی برای واردات کالاهای اساسی مانند دارو بوده است عنوان کردند که امروز مانعی نداریم که از این منابع در راستای واردات کالاهای اساسی و دارو استفاده کنیم.

    ربیعی تصریح کرد: ما به دلایل نامعلومی ا احساس می‌کنیم که دولت کره جنوبی همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهد. بانک مرکزی از سال 97 تاکنون از طریق سیاسی، حقوقی، و نهادهای مختلف و هماهنگی وزارت خارجه دائماً این موضوع را پیگیری می‌کند راهکارهای مختلفی هم در این زمینه ارائه شده است.

    وی یادآور شد: امیدواریم دولت کره جنوبی هرچه سریع‌تر منابع را آزاد کند و مشکلاتی که ایجاد کرده را مرتفع کند. جالب است که این منابع مربوط به صادرات نفتی است که با مجوز و معافیت ارائه شده از سوی آمریکا به کره جنوبی انجام شده است بنابراین از چند طریق دلایل کره جنوبی برای ما توجیه پذیر نیست.

    سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: قطعاً این رفتار برای همه ما غیرقابل قبول است و در چشم‌انداز روابط دوجانبه و همکاری‌های آتی ما هم قطعاً تأثیر خواهد داشت.

    ربیعی درباره تلاش جمهوری‌خواهان برای ارائه طرحی جهت اعمال تحریم‌های گسترده علیه ایران از سوی جمهوری‌خواهان در کنگره، گفت: این حرف‌ها برای ما بسیار تکراری شده است. حداکثر فشاری که علیه یک کشور می‌توانست وارد شود، بر ایران وارد شده بهرحال آمریکا ابزار قدرت اقتصادی و نظامی دارد و وابستگی‌های جهانی به آمریکا هم زیاد است.

    وی با بیان اینکه با وجود این تحریم‌ها و فشارها، بیش از این دیگر ظرفیت اعمال فشار وجود ندارد، عنوان کرد: به اعتقاد من سیاست تحریم نتیجه‌ای جز انزوا هم برای آمریکا به همراه نداشته است. برخلاف انتظار تحریم‌کنندگان که فکر می‌کردند با تشدید تحریم‌ها، فروپاشی ایران قطعی است، دیدند این مسئله رخ نداد. البته این موضوع را هم کتمان نمی‌کنیم که زندگی با مشکل روبه‌رو شده است اما امسال رشد بدون نفت هم خواهیم داشت.

    سخنگوی دولت ادامه داد: تولیدات امسال ما افزایش داشته است. واردات‌مان را هم کم کردیم. درست است که زندگی با مشکل روبه‌رو شده ولی در سایه همین اقدامات اتفاقاً زیرساخت‌هایی از نوع مقاومت ملی و تاب‌آوری اجتماعی در ایران شکل گرفت که آثار مثبت آن را بعد از برداشته شدن تحریم ادامه می‌یابد.

    ربیعی طرح جدید تحریمی علیه ایران را نوعی خودزنی دانست و یادآور شد: ما این طرح نشانه دیگری از تلاش‌های تندروهای آمریکایی می‌دانیم که می‌خواهند خصومت با جمهوری اسلامی ایران را ابدی و برگشت‌ناپذیر کنند و تمام روزنه‌های دیپلماسی را ببندند. پیامد این اقدامات برعهده آمریکا است.

    خبر تکمیل می شود...

    منبع: ایرنا